Terug in Chiang Mai
Door: Klaaske
Blijf op de hoogte en volg Klaaske
21 Juni 2011 | Thailand, Chiang Mai
Mijn hotel is volledig bezet, en het is hier dus hartstikke druk. Het zwembad is vol, en aan alle tafels zitten groepjes mensen. Dat is wel eens anders geweest.
Ook mijn vaste restaurant, Taste from Heaven, wordt behoorlijk bezocht. Zodra ze me zien wordt er gevraagd: Glass of red wine? How is your friend? How is your husband?
Dit soort dingen maakt dat ik me hier enorm thuis voel.
Ik zal nu niet meer schrijven over Elephant Nature Park, hoewel ik daar niet over uitgesproken raak. Alleen nog een korte samenvatting van wat ik daar de afgelopen weken heb gedaan:
- een paard begeleid naar een medische instrumentenfabriek voor een beenprothese;
- kennisgemnaakt met een Moonbear;
- bomen geplant in Elephant Jungle;
- een hekwerk gemaakt aan de grens van Elephant Nature Park;
- gewerkt aan de bouw van een mudhouse;
- bomen geplant aan de rand van het dorp dat grenst aan Elephant Nature Park;
- ananassen geplant;
- olifantenstront geruimd;
- ontelbare bananenballen gemaakt;
- idem pompoenen geschrobd;
- idem meloenen gewassen;
- idem mais gepeld;
- veelvuldig gespeeld met twee nesten kittens;
- olifanten gewassen;
- boomgeesten aangekleed;
en nog veel meer.
Vanmiddag heb ik een lange wandeling door de oude stad gemaakt. Deze wandeling eindigde in een tweedehands boekwinkel. Daar zijn er verschillende van. Voor een habbekrats koop je een boek, en als je het uit hebt verkoop je het terug voor de halve prijs. Dat doe ik trouwens niet. Als ik een boek koop is het om te houwen, niet om in te ruilen, daar is de bibliiotheek voor. En zeker het boek dat ik vanmiddag vond ga ik niet inruilen (trouwens, zo snel kan ik het niet uitlezen): The siblling constellation, een boek over de astrologie van broers en zusters. En hiermee is de link naar het terug gaan naar huis gelegd. Maar eerst nog 5 dagen hier, in de heerlijke warmte!
21 Juni 2011 - 15:14
Frieda:
Ha Ha Klaaske hoe krijg je het voor elkaar om in Thailand een boek te vinden over astrologie.
Je hebt mazzel als je thuis komt wordt het weer hier ook wat beter, is in ieder geval droog vandaag en benauwd, althans hier in Amsterdam.
Knuffel,
Frieda
22 Juni 2011 - 07:23
Jo:
Ik denk dat je heel graag 2 of 3 maanden bij de olifanten zou willen blijven, maar fysiek zou het volgens mij veel te zwaar zijn gezien alle gruwelen die je ook om je heen ziet. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door alle mooie ogenblikken die je mee gemaakt hebt.
Geniet nog maar lekker die laatste dagen in Chang Mai, zodat je lekker uitgerust terug komt. Liefs Jo -
22 Juni 2011 - 09:52
Teake:
Wat een geluk dat ik geen broer heb, nu kun je me niet als proefkonijn gebruiken.